Swingerguide med gode råd til nye og gamle swingere

Swingerklubber og Ligestilling

Ligestilling er et emne der i de senere år har bragt sindene i kog, Ikke kun i swingermiljøet, men også i den almindelige verden udenfor. I dag er det ved lov vedtaget at alle skal behandles ens uanset køn, seksuelitet, race og religion.

Denne lov gælder også i swingerklubberne, men den er desværre ikke så nem for swingerklubberne at overholde. Det vil nemlig kræve en ændring af prisniveauet i swingerklubberne. Et prisniveau som man ikke bare lige ændrer.

Prisniveauet i Swingerklubberne

Overtal af mænd i swingerklubberne var med til at fastsætte prisniveauet i de danske swingerklubber i starten af 90´erne. Singlepigerne kom gratis ind og parrene betalte kun ca. det halve af singlemændene. Dette fungerede fint dengang, for det bevirkede at der var nogenlunde lige mange af hvert køn.

I de senere år er der kommet flere og flere par i swingerklubberne, hvilket har bevirket at andelen af kvinder svare rimeligt til antallet af mænd på de fleste klubaftner. Behovet for at holde fast i priserne på samme sted som i 90´erne er derfor forsvundet, men prisniveauet ligger stort set på samme niveau som dengang. Par og piger slipper således fortsat billigere ind end singlefyrene. 

Prisændring kan koste den enkelte swingerklub livet

Selvom alt taler for en ændring af prisniveauet, tøver mange klubejere med at rette ind. Dette skyldes at de frygter for deres klubs fremtid hvis de ændrer priserne.

Problemet er at en sænkning af prisen for singlefyrene giver en højere pris for pigerne og parrene. Denne højere pris kan skræmme parrene og pigerne over til naboklubben med de gamle priser, hvor de kan komme billigere ind. Når singlefyrene opdager at alle pigerne er at finde i klubben med de gamle priser tager de over til denne og betaler gerne den forhøjede pris for at møde de kvindelige swingere. 

Tilbage står den lovlydige klubejer med en tom swingerklub som til sidst må lukke.

Derfor er det vigtigt at alle klubberne ændre priserne til noget nær samme niveau på samme tid, således at man ikke kan finde billigere alternativer i naboklubben.

Vores nabolande omkring os, som Tyskland, Sverige og Norge har alle et prisniveau magen til det som vi har haft I Danmark gennem alle årene. En gennemførelse af et andet prisniveau i Danmark kan skræmme swingere ned over grænsen til Tyskland hvor de kan komme billigere i swingerklub.

Ændrede priser kan tiltrække de forkerte mænd:

En anden og mere velbegrundet frygt blandt swingerklubberne, går på at en lavere pris for mænd kan tiltrække mænd fra prostitutionsmiljøet. Disse mænd ville se swingerklubberne som en billigere adgangsvej til noget sex, end ved et besøg hos en almindelig prostitueret. Dette i sig selv ville være katastrofalt for swingermiljøet. Forskellen på den prostituerede og den kvindelige swinger er netop at den ene bruger den seksuelle akt som sit erhverv, mens den anden (Swingeren) bruger den seksuelle akt som fornøjelse og leg. En leg som swingeren skal kunne takke nej til. Et nej som mændende fra prostitutionsmiljøet ikke kender til. De ville derfor misforstå hele tanken og formålet med swingerkonceptet fra starten af. Dette i sig selv, ville skræmme parrene og pigerne væk fra den enkelte swingerklub. 

Tænk over hvad din anmeldelse kan medføre...

Hvad enden bliver på ligestillings problemet i swingermiljøet vil tiden vise, men dem som anmelder swingerklubberne til Ligestillingsrådet, bør se hele problematikken i en større sammenhæng. En prisændring vil på længere sigt ikke være gavnligt for hverken singlefyrene, parrene, singlepigerne eller swingermiljøet generelt. I værste fald må nogle swingerklubber lukke og flere par og piger vil begynde at mødes privat for at undgå de højere priser. Sker dette bliver det sværere for fyrene at finde nogle kvindelige swingere at lege med.