Swingerguide med gode råd til nye og gamle swingere

Swingermiljøet i tal

Hvor mange swingere er der i Danmark? Hvor mange swingerklubber er der? Hvordan er fordelingen mellem kønnene i klubberne? Hvor gamle er swingerne i klubberne?

Dette er bare nogle af de spørgsmål vi ofte bliver spurgt om... Mange spørgsmål kan nemt besvares. Antallet af swingerklubber i Danmark er fx. nemt at fastsætte, så længe man kan skelne mellem sex og swingerklubber. Begynder man at blande de to typer af klubber sammen bliver tallet mere upræcist. På swingerguiden.dk oplyser vi kun om antallet af swingerklubber.

Antallet af swingerklubber i Danmark

I Danmark findes der således 7. swingerklubber. (Pr. 25. juli 2016)

Antallet af swingere i Danmark

Det bliver straks vanskeligere at oplyse antallet af swingere i Danmark. Antallet er ikke registreret og kendt. Problemet er at flere swingere er medlem af flere forskellige swingerklubber, så man kan ikke samle medlemstallene ind fra landets swingerklubber og så tro at man har et billede af antallet af swingere i Danmark. Der til kommer det, at en del af swingerne kun leger privat og aldrig besøger swingerklubberne. Så når vi kommer med et bud på antallet af swingere i Danmark er det et skud i tågen, men et skøn givet ud fra den udvikling swingermiljøet har gennemgået de sidste 10 år i Danmark.

Årstal Antallet af swingere (Skøn)
2005 18.000 swingere
2007 40.000 swingere
2010 70.000 swingere
2012 80 - 90.000 swingere
2014 85 - 95.000 swingere
2016 85 - 95.000 swingere

Det der ligger til grund for disse tal er den udvikling swingermiljøet har gennemgået i Danmark de sidste 10 år. For 10 år siden var der ca. 5. swingerklubber i landet. I dag har vi 7. swingerklubber. På et tidspunkt havde vi op imod 14. swingerklubber i Danmark på samme tid.

For nogle virker 95.000 som et meget højt tal, men der er mange som swinger privat og dem hører vi aldrig om, da de holder sig inden for privat livets fred. De arrangerer således swinger arrangementer i lejede sommerhuse eller i deres private hjem.

Udviklingen fra 2014 - 2016

Vi skønner at antallet af swingere i Danmark, kun er steget i et begrænset omfang siden 2014. Dette skyldes sandsynligvis at mediedækningen af swingermiljøet de senere år har været aftagende. For nogle år siden var det mere spændende at lave artikler og indslag om det ukendte swingermiljø. I dag er swingermiljøet i Danmark rimelig godt beskrevet og veldokumenteret. Så medierne søger i stigende grad efter spændende historier fra mere ukendte seksuelle præferencer end swingermiljøet. Dette betyder dog ikke at tilgangen af nye swingere er stoppet helt. Interessen for swingermiljøet er stadig stor, men vi tror ikke at den overstiger det antal swingere, der melder sig ud af miljøet i den anden ende. Vi kan se at flere og flere unge mennesker besøger swingerklubberne og antallet af swingere er stærkt stigende i alle aldersgrupper.

Bemærk: Ovenstående tal og beskrivelser må kun offentliggøres andre steder på betingelse af at man beskriver tallene som et skøn. Benyttes disse tal andre steder skal Swingerguiden.dk altid nævnes som kildeangivelse.

Antal besøgende på Swingerguiden.dk

Vi har godt 200.000 besøgende om året på Swingerguiden.dk.

Gennemsnitsalderen i swingermiljøet

Gennemsnitsalderen i swingermiljøet er fortsat mellem 35 og 50 år, men der kommer mennesker i alle aldre. De yngste er 18 - 20 år og de ældste er 65 - 70 år gamle.

International Swingers Week

I 2008 afholdte vi for første gang International Swingers Week. Ti dage hvor swingerklubberne havde åbent hus landet over. Her blev klubberne godt besøgt og der kom en del nye medlemmer. Siden er International Swingers Week blevet en tilbagevendene begivenhed. Vi regner med at International Swingers Week alene får omkring 60 nye par i swingerklubberne hvert år. Der til kommer en masse singlefyre og piger.

De seneste år har det ikke været muligt at afholde International Swingers Week af økonomiske årsager, hvilket er trist, da vi stadig tror der er et behov for en sådan uge.

Kønsfordelingen i swingerklubberne

Kønsfordelingen i klubberne er meget forskellig alt afhængig af hvilken dag du besøger klubben. Specielle tema aftener kan således påvirke udfaldet, men på en god lørdag hvor klubberne er godt besøgt ser det ca. sådan ud:

Antallet af par i swingerklubberne er steget drastisk gennem de senere år alt imens færre singlefyre besøger klubberne:

Kønsfordelingen af besøgende:

KØN 2007 2010 2012 2014 2016
Singlefyre 60 % 34 % 30 % 32 % 32 %
Par 35 % 60 % 62 % 60 % 59 %
Singlepiger 5 % 6 % 8 % 8 % 9 %

Når antallet af singlefyre har været stærkt faldende udgør det et problem for swingerklubberne. For 6 år siden var der for mange fyre, men i dag er der for få. De mange kvindelige swingere savner mændende, da udvalget er for lille. Specielt unge fyre under de 40 år er en sjælden race i swingerklubberne. Så på få år er det hele vendt rundt. Antallet af singlepiger i swingerklubberne er kun svagt stigende. I 2014 og 2016 ser vi de første spæde tegn på at der igen begynder at komme flere singlefyre i swingerklubberne.

Bemærk: Ovenstående tal og beskrivelser må kun offentliggøres andre steder på betingelse af at man beskriver tallene som et skøn. Benyttes disse tal andre steder skal Swingerguiden.dk altid nævnes som kildeangivelse.

Ligestillings sager

Igennem 2011 og 2012 har der været meget debat om ligestilling i swingerklubberme, da singlefyrene har beklaget sig over at skulle betale en dyrere pris end parrene og pigerne.

Læs mere om Swingerklubberne og ligestilling her...