American Swing

Denne dokumentarfilm følger Larry Levenson og hans verdenskendte swingerklub Plato´s Retreat. Larry Levenson er af mange, kendt som manden der startede den swinger livsstil vi kender i dag. En livsstil der gjorde ham kendt i hele USA som “The King of Swing”. En livsstil der i 70´ernes USA både inspirerede og forargede det amerikanske samfund.

Larry Levenson forargede lige ledes da han klart meldte ud at Monogami var dødfødt. Han var af den overbevisning at man ikke kunne nøjes med at have sex med kun en partner hele livet igennem. Af natur ville mennesket opleve mere end en partner. En udtagelse, som selv i dag, kan være kontroversiel. Så i 70´erne var det noget der blev endnu mere bemærket.

Plato´s Retreat blev verdens første velkendte swingerklub i en tid hvor sikker sex og kønssygdomme ikke blev taget så bogstaveligt. Klubben blev besøgt af alle slags mennesker og blandt gæsterne var der således dommere, politikere og kendte amerikanere. Blandt andet besøgte Poul Newman klubben.

I 80´erne startede AIDS epidemien og Plato´s Retreat blev som andre swingerklubber lukket af myndighederne, da der var en farlig og smitsom seksuel adfærd blandt klubbens gæster.

I filmen vil man opleve at frisindet og selve swinger kulturen er fuldt med op til det swingermiljø vi kender i dag. Man vil dog også opleve at man i dag tager sikker sex noget mere seriøst end man gjorde den gang. Således er der kommet flere regler og mere struktur over swingermiljøet i dag end der var i 70´ernes USA. En ting er dog sikkert. Larry Levenson startede noget som lever den dag i dag. Så han vil for mange stadig være “The King of Swing”. Larry Levenson døde i 1999, 62 år gammel.

Vores vurdering af filmen

Rigtig god dokumentarfilm om Swingermiljøets barndom. I Filmen viser man på en faglig og seriøs måde, hvad der gik godt og skidt for Larry Levenson og dermed Plato´s Retreat.

Filmen har danske, svenske, norske og finske undertekster.

Se flere film og bøger om swinging på vores medieliste

Læs mere om Swingermiljøets historie