Myter om swinging

Da swinging mange steder er tabu, opstår der automatisk en masse fordomme og myter, omkring swingerklubber og swingere. Her følger et udpluk af dem og en forklaring på hvordan virkeligheden rigtig er i swingermiljøet:


Myte 1
Kvinder, der går i swingerklub, får penge for det og er prostituerede.
Sandhed
NEJ, en swingerklub er ikke det samme som et bordel og alle der kommer i klubben kommer af egen fri vilje. Klubben tager rigtig nok mod betaling i form af entre og lignende, men disse penge bliver i klubben og går til driften af klubben. De har intet med gæsterne at gøre.

Myte 2
Par, der besøger swingerklubberne, er ved at gå fra hinanden. De prøver at redde forholdet.
Sandhed
For at besøge en swingerklub kræver det at man har et ordentligt sexliv hjemme. De par der kommer i swingerklubberne, har lysten og overskuddet til det. Har man ikke et ordentligt sex- og samliv hjemme bør og kan man ikke swinge. I dag ser man mange lykkelige og glade par i swingerklubberne.

Myte 3
ALLE der går i swingerklub er hinanden UTRO
Sandhed
Det er klart at der kommer mennesker i swingermiljøet som har sex med andre, uden deres partners viden, men dette er ikke tilfældet for størstedelen af dem der besøger swingerklubberne. Faktisk er der mindst lige så mange- om ikke flere, som er utro uden for swingerklubberne end i swingerklubberne.

Myter om swingermiljøet og swingerklubberne findes stadigvæk. Er myten sand?

Myte 4
Swingerklubberne besøges kun af gamle mænd og kvinder.
Sandhed
I dag kommer alle aldersgrupper i swingerklubberne. De yngste er 18 år og de ældste er omkring 70 år. Så nej, klubberne er ikke kun for ældre mennesker. Faktisk kommer der flere og flere unge i swingerklubberne.

Myte 5
Det er altid manden i et parforhold, der afgør, om et par tager i swingerklub. Kvinderne gør det kun for mændenes skyld.
Sandhed
For 10 år siden var det måske oftest sådan, men i dag kan man ikke generalisere. Der kommer fx. flere og flere singlekvinder i swingerklubberne. Så nej, det er ikke mændene der afgør det hver gang. I dag er kvinderne mere og mere afklarede med deres seksualitet og det bevirker at de oftere og oftere lægger op til noget nyt i sexlivet. Faktisk er der i dag en tendens til at det i stigende grad er kvinderne der vil swinge og mændene der følger med.

Myte 6
Swinging og utroskab er det samme. Tager du i swingerklub med eller uden din partner er du utro.
Sandhed
Når man tager i swingerklub er man ikke automatisk utro. For par der lever i et monogamt forhold, ville det at lege med andre i en swingerklub være utroskab, men for et swingerpar er det blot en del af legen og så længe det foregår inden for de aftalte rammer, vil det af swingerparret ikke blive opfattet som utroskab.

Myte 7
Tager du i swingerklub, forpligter du dig til, at være sammen med de andre i klubben.
Sandhed
Et nej er et nej og det gælder også i swingerklubberne. Så du forpligter dig ikke til noget som helst. Der er ingen forventninger og miljøet er oftest meget afslappet i swingerklubberne. Så du kan tage det helt roligt.

Myte 8
Alle, der besøger en swingerklub, kommer for at få et hurtigt knald og noget sex.
Sandhed
Når man som swinger, går i swingerklub handler det om mange ting og ikke kun om sex. Faktisk tager mange i swingerklub for at møde nye mennesker i et afslappet miljø, hvor man kan lægge hverdagens stress bag sig. Nogle swingere kommer i klubberne for at snakke og dyrker ikke kun sex.

Myte 9
Kun mænd med en penis over gennemsnittet, vil få succes med det andet køn i en swingerklub.
Sandhed
Dette passer naturligvis ikke. Oftest er det ikke størrelsen, men måden den enkelte fyr opfører sig på, der afgør, om han bliver inviteret med i legen.

Det var et udpluk af nogle af de myter og fordomme vi har oplevet.