Swingermiljøet i Sverige

Svenskerne er nøjagtig lige så swinger interesserede, som vi er i Danmark.

I Sverige taler man ikke om swingerklubber, som man gør i Danmark. Selve emnet er i sig selv stadig lidt tabu belagt, men de er begyndt at åbne mere op for emnet i form af dokumentar programmer på TV med mere. Svenskerne er i dag hvor danskerne var for 5 år siden. Alligevel er de meget frigjorte mennesker. Man skal bare træffe dem i de rette omgivelser. I Sverige findes der flere forskellige swingerklubber, men man skal være opmærksom på, at tingene er lidt anderledes end i Danmark. Man kan fx. ikke bare møde op i swingerklubben uanmeldt.

I de senere år er det blevet forbudt at købe sex i Sverige. Man må således ikke købe sex af en prostitueret. Dette har som udgangspunkt intet med swingermiljøet i Sverige at gøre, men da mange myndigheder ser swingerklubber og bordel drift som en og samme ting, har loven negative følger for swingerklubberne. Derfor er myndighederne ikke altid lige begejstrede for at have en swingerklub liggende.

Stockholm

Sveriges største by er Stockholm. Som landets hovedstad, skulle man mene, at der var en del swingerklubber i og omkring Stockholm, men dette er desværre ikke tilfældet. I Stockholm finder man kun par klubben Par I hjerter. Hvis man leder efter nogle af de almindelige swingerklubber, skal man enten til Norrköping hvor Club Adam & Eva ligger eller til Eskilstuna hvor Paradise Swings ligger.

Er du i Stockholm og leder efter noget der minder om en swingerklub, så kan man besøge en af byens sexklubber. Manhattan biografen, som ligger i centrale Stockholm har båse og private legerum. Klubben har blandt andet et par rum, hvor parret kan invitere de fyre ind, som de ønsker at lege med. Klubben er som andre sexklubber primært besøgt af mænd, hvorfor bisex mellem mænd foregår meget udbredt. Er man et par der søger gang bangs er der rig mulighed for dette her. I kan læse mere om Manhattan på deres hjemmeside.

Göteborg

Göteborg er der imod den by i Sverige med flest swingerklubber. Myndighederne i Göteborg er åbenbart mere anerkendende overfor swinging. I Göteborg finder man således både Wandas Swing i centrum og Club Amante lidt udenfor. I kan se deres klubprofiler her på Swingerguiden.

Tilmelding i god tid

I Sverige skal man altid ringe til swingerklubben og tilmelde sig inden man kommer. Nogle steder sender man en e-mail eller udfylder en medlemsansøgning på klubbens hjemmeside. Dette skal helst ske dagen før eller et par dage før, men man kan mange gange også ringe på dagen. Her risikerer man dog at blive afvist, hvis der ikke er plads. Dette gælder ikke kun singlefyrene. Alle skal tilmelde sig før ankomst.

Hemmelig adresse og medlemskab

Swingerklubbernes adresser er sjældent offentligt tilgængelige. Dette skyldes myndighederne, som mange steder ønsker swingerklubberne lukket ned. I Sverige er det ulovligt at købe sex. Dette går ud over swingerklubberne, da politikerne i de enkelte kommuner har svært ved at kende forskel på swingerklubber og købesex. Derfor skal man som swingerklub ejer i Sverige gå stille med dørene. Ingen offentlige reklamer eller kendte offentlige adresser må skrives ud på nettet. Adressen oplyses først ved tilmelding. Når man kommer til klubben, skal man have et medlemskab for at komme ind. Tidligere betød det at danske turister var tvunget til at købe et års medlemskab for at besøge klubben en aften. Dette blev ofte temmelig dyrt. I dag er de svenske swingerklubber dog mere åbne for, at man kan købe et billigere medlemskab. Kravet om medlemskabet skyldes ligeledes lovgivningen i Sverige, der kræver at alle i klubben er registrerede medlemmer. Medlemskabet kan man købe den første aften i klubben. Oftest kan man købe et en dags medlemskab, som man kender det fra danske swingerklubber.

Opbevaring af tøj og værdier

I Danmark er vi vandt til at få et skab tildelt, når vi kommer til swingerklubben, men i Sverige får man ikke altid et skab. Nogle steder udleveres en nøgle til et lille skab. Her opbevarer man sine ting af værdi. Penge, bilnøgler, smykker med videre ligger man her. (Der er ikke plads til andet) Det almindelige tøj hænger man på en knage, som I en normal garderobe. Nogle steder får man en plastkasse til tøjet.

Svenskerne i swingerklubben

Hvordan er svenskerne, når de mødes i klubberne?

De er utroligt åbne og sociale mennesker. Faktisk går de godt i spænd med danske swingere. De svenske mænd, er modsat de danske, ikke blege for at erkende, at de er biseksuelle.

Sveriges mest eksklusive swingerklub

Den mest eksklusive swingerklub i Sverige, ligger i Norrköping. Her finder man Club Adam & Eva. De har både varmtvandsbassin til 14 mennesker, sauna og en yderst velindrettet swingerklub.

Skånes mest eksklusive swingerklub

Skånes mest ekslusive klub finder man i Hasslarp, 14 km fra Helsingborg. Klubben hedder X-Secret og henvender sig primært til piger og par.

Privat leg

Sverige er et stort land og der er ofte langt mellem swingerklubberne, så svenskerne mødes ofte privat. Der afholdes således ofte private swinger arrangementer i sommerhuse, på hoteller eller i folks egne hjem. For at deltage i disse arrangementer, skal man ofte kende arrangøren. Lustkammaren holder dog forskellige swinger arrangementer uden for swingerklubberne rundt om i hele Sverige.

  • Lustkammaren – Her finder man ligesindede svenske swingere og datoer for arrangementer.
  • Bodycontact.com – Svensk sex relateret datingside, som er meget populær blandt svenske swingere.
  • Darkside.se – Mere moderne datingside for BDSM interesserede. Her findes også en del swingere.

Tilbage til de svenske swingerklubber